Vinterklargøring af swimming pool – Sådan gør du din pool vinterklar.

Vinterklargøring.banner img 1332.pooltech aps dk.ptech

Det er desværre den tid på året igen. Det er tid til at tage vinter coveret ud og lukke poolen af for vinteren. Øv! Heldigvis tager det ikke lang tid! Du kan hurtigt lære hvordan du lukker, vedligeholder og gør din nedgravede pool vinterklar på en enkelt dag, helt uden at skulle betale dig fra det.

Forberedning – Hvad du skal bruge

Vinter cover

En form for godkendt overdækning.

Pool Vintercover med wirelås 5 x 3 M

Vinterpropper

Vinterpropper til returløb

Vinterprop til returløb og bunddræn

Pool kemi

Almene pool kemikalier

Klor.produkt kategori thumbnail.ptech aps dk

Trykluft

En luftkompressor eller blæser

luftkompressort.pooltech aps dk.img 1123E

Belægning

Vinter belægning til vinterbeskyttelse.

kemikalier til vinteren

1. Fjern tilhørende skimmer- og pool udstyr

Lukningen af poolen starter ved at frakoble alle eksterne ting som vipper, stiger, sikkerhedsreb og lignende udstyr i og omkring poolen. Efterlad dog filter systemet tændt indtil videre.

Når alle disse er frakoblet, kan du fjerne skimmer kurvene samt fittings fra retur ventilerne.

2. Test og rengør poolens vand

Test vandet i poolen og sørg for, at det har den rigtige kemiske balance. Brug evt. test strimler for at sikre dig, at din pH ligger mellem 7,0 og 7,4, alkaliniteten mellem 80 ppm og 120 ppm samt værdien af fri klor ligger mellem 1,0 og 3,0.

Se vores guide til pool vedligeholdelse for at finde alle de foreslåede værdier.

Sørg i bund og grund for, at din pool er så ren som du kan gøre den, før du tilføjer kemikalier til vinterklargøring. Støvsug poolens bund, skrub vægge samt trapper og skim overfladen for små urenheder.

Udstyr til pool

3. Tilføj kemikalier til vinterklargøring

Når poolens vand er korrekt balanceret og rengjort, kan du tilføje kemikalierne som holder vandet rent over vinteren.

Activpool Wintercare fortyndes i vand og fordeles udover vandoverfladen med f.eks. en plastik vandkande. Wintercare hæmmer algevækst og forebygger kalkudfældninger sæsonen over.

Dosering: Pr. 10.000L³ poolvand, afhængig af vandhårdhed (vandhårdhed kaldes dH = Deutsche Härte).

0 – 6°dH = 400 ml
7 – 12°dH = 500 ml
13 – 18° dH = 600 ml
19 – 25° dH = 700 ml

Ved højere hårdhed = 800 ml. Hårdhedsgraden i dit område kan findes her.
Saniklar Winter Clean er et lignende produkt, som dog ikke skal fortyndes i vand. Se produktsiden for mere information.

kemikalier til vinteren

4. Returskyl og rengør poolens filter og pumpe

Før du bruger en luftkompressor eller blæser i rørene for at fjerne vandrester, bør du sørge for, at poolens filter og pumpe er rengjorte.

Returskyl dit filter, åben pumpens låg og fjern alle små stykker affald og skidt fra kurven.

Hvis ikke du bruger vinter skimmere bør du dræne poolens vand indtil alle skimmerne ligger over vandets niveau og sæt herefter en vinterprop i returløbet.

5. Fyld poolens rør med luft/ tøm dem for vand

luftkompressort.pooltech aps dk.img 1123E

Hvis du er usikker på, hvordan du gør dette næste skridt ordentligt (selv efter at have læst dette afsnit), foreslår vi, at du får PoolTech til at klare det for dig. Hvis du ikke gør dette trin korrekt, risikerer du, at dine rør revner under jorden. Kom forår, kan dette være meget dyrt at rette op på. Hvis du ikke har en god luftkompressor, bør du købe eller leje en.

Start med at sikre dig, at dine ventiler er drejet, så skimmerne og hovedafløbet er åbne. Hvis du ikke har et hovedafløb i bunden af ​​din pool, beskæftiger du dig kun med en enkelt åbning.

Slut luftkompressoren til din pumpe ved at skrue afløbsstikket af, som er på pumpehuset (delen med låg), og træk din luftkompressor ind i afløbspropens åbning. Det kan være nødvendigt at du anskaffer en adapter til din luftkompressor, hvis du ikke har den rette størrelse. Begynd at blæse luft ind i, indtil du ser bobler fra returløb og skimmere. Lad det køre i cirka to minutter. Kig efter, hvor luften først kommer ud fra ved at se efter bobler i overfladen. Vi antager, at boblerne først kommer fra skimmeren.

Luk hullet i bunden af ​​skimmeren, hvor luften kommer fra, med din gizmo– eller vinterprop. Hvis du bruger en gizmo, skal du blot indsætte gizmoen i hullet. En gizmo er et langt hult plastrør, der trækker ind i skimmeråbningen og forhindrer din skimmer i at revne om vinteren. Gizmo er en iskompensator, så hvis vand kommer ind i din skimmer og fryser om vinteren, vil den absorbere udvidelsen i stedet for din skimmer, som undgår at revne.

Hvis ikke du har en gizmo, og du bare bruger et vinterprop, skal du sørge for at smide en plastikflaske (med hætten på) ind for at fungere som din iskompensator. Gør dette i alle dine skimmere. Gå derefter rundt i din pool og tilslut alle returløb (som skal blæse luftbobler) med vinterpropper stramt. Når de er sat i, skal der ikke længere komme bobler ud. Hovedafløbet vil være det sidste, der blæser bobler, men bare rolig – du behøver ikke svømme ned til bunden og stoppe det til. Sluk nu for luftkompressoren.

Hvis du har en varmepumpe, skal du slutte af med at blæse vandet ud af den. Igen, hvis du er usikker på, hvordan du gør dette, så kontakt PoolTech. Fjern drænpropperne fra varmepumpen, og tænd for luftkompressoren igen. Du vil nu lede alt luften ind i din varmepumpe, så luk alle ventiler undtagen den til pumpen.

Du skal begynde at se vand komme ud af varmeafløbet. Hold luftkompressoren kørende, indtil du ikke ser mere vand. Udskift drænpropper i din varmepumpe, og fjern propperne fra filteret og kloratoren, hvis du har en. Sluk for luftkompressoren, og tag den ud af pumpen.

6. Sæt vintercover på

Så er det tid til at dække poolen med dit vintercover. Hvis du bruger et safety cover kan fremgangsmetoden til at installere det variere fra cover til cover.

Hvis du bruger et simpelt plastikdæksel, skal du sørge for, at der ikke er huller eller rifter i. Hvis der er, kan du lappe dem ved at placere flex tape (vandsikker tape) på begge sider af coveret. Hvis du bruger vandrør til at sikre dit dækning, skal du kun fylde dem ca. 85% af vejen for at muliggøre udvidelse, når de fryser. Sørg for, at rørene ikke lækker, før de tages på.

vinteroverdækning